Εκτύπωση

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί της Καταθέσεως Της Αγίας Ζώνης στο Ιερό Προσκύνημα της στο Σιδηρόκαστρο όπου υπάρχει θαυματουργή εικόνα την οποία έφεραν πρόσφυγες από το Μελένικο όπου ήταν η παλαιά έδρα Της Μητροπόλεως το 1913 στο Σιδηρόκαστρο ως Ιερό Κειμήλιο και την οποία τοποθέτησαν σε μικρό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Είναι η μεγαλύτερη Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μητρόπολη όπου χιλιάδες πιστών συρρέουν κάθε χρόνο κατά τις ημέρες αυτές.

Εφέτος στον Πανηγυρικό Εσπερινό την Τετάρτη 30 Αυγούστου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Εν συνεχεία ακολούθησε Ιερά Λιτανεία της εικόνος με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών ενώ στην κεντρική Πλατεία της πόλεως τελέσθηκε Αρτοκλασία και κήρυγμα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου ο οποίος έδωσε ιδιαίτερο παλμό και ομίλησε στις καρδιές των πιστών τονίζοντας τον ρόλο της Παναγίας η οποία είναι η καταφυγή όλων μας.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με πολλούς Ιερείς και Διακόνους και πλήθος πιστών.