Εκτύπωση

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε την εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, ο ομώνυμος Ιερός ναός στην πόλη των Τρικάλων

Την ημέρα της εορτής Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου. Μαζί με τον Σεπτό Ιεράρχη λειτούργησε και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλέξιος Κανίνας.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου ο Γέρων Μητροπολίτης Χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Νικόλαο Ανδρεάδη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Νεκταρίου και στην παρρησία την οποία έχει ενώπιον του Θεού, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους μας άξιο πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα πίστης, ήθους, αλλά και ευσέβειας, ευχόμενος προς όλους ο Άγιος «της υπομονής» Νεκτάριος να πρεσβεύει για την σωτηρία όλων μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ευεργετών και Δωρητών του Ναού.

Η Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης έγινε το 1953 μ.Χ.. Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης, εορτάζει στις 9 Νοεμβρίου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.