Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου από 7 έως 13 Μαρτίου 2020

164 632020Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 7 Μαρτίου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Πηγής Τρικάλων.

Το μεσημέρι στις 3 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος χωρίου Άγιος Βησσαρίων (Δούσικο) την Τιμία Κάρα του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Το απόγευμα στις 5:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνος την Τιμία Κάρα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Δανιήλ του εκ Τσιοτίου καταγομένου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Ακολούθως στις 6:30 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία Εσπερινού και ακολούθως θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου (της Ορθοδοξίας) το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου το πρωί στο Μνημείο των πεσόντων Τρικαλινών μαχητών του Υψώματος 731 και του πολέμου 1940-41, στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας, όπου και θα αναπέμψει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731 και του πολέμου 1940-41.

Το απόγευμα στις 7 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου καί κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τα «Άχραντα Πάθη» στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το βράδυ 9:30-12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό επί τη ελεύση των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και την Ακολουθία των Εγκωμίων πρός τα «Άχραντα Πάθη». στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το βράδυ 9:30-12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα ψάλει τα «Μεγαλυνάρια» προς τα «Άχραντα Πάθη». Εν συνεχεία θα προπέμψει τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Zάρκου.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 5:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία  Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Περί ώρα 7:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Περί ώρα 9:00 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Μητροπόλεώς μας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων ώρα 6:00 μ.μ..

Κατ’ αυτόν θα Χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Καλλίνικος Πουλής.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 8 Μαρτίου το πρωί θα λειτουργήσει στο Γριζάνο Τρικάλων.

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο Λόγγο.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου το βράδυ θα τελέσει την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις Καρυές Τρικάλων.

 

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 8 Μαρτίου το πρωί στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου το βράδυ κατά την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων.