Πανήγυρις των Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη των Τρικάλων

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Αποστόλου Κανέλη, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη χειροτονία του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο, ο οποίος θα είναι άμισθος, του υπενθύμισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μέρα στη ζωή του και πως αυτή η μέρα είναι μεγάλη για την τοπική μας εκκλησία, διότι ένας νέος πρεσβύτερος έρχεται να κυκλώσει το θυσιαστήριο του Κυρίου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε εμπνευσμένα στη ζωή και το έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας Χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο το Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς Τρίκκης και Σταγών π. Ιάκωβο Αστίθα.

Να ευχηθούμε στο νέο Πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε και να ευαρεστήσει το Θεό και τους ανθρώπους.