Εσπερινός Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων

dsc06647 resized 1024Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρις της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020 πλήθος πιστών έσπευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείο νίκης, ελπίδος, ζωής, και αναστάσεως.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια πρό του Εσπερινού υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος την εφέστιο Ιερά Εικόνα των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης ο οποία τοποθετήθηκε εντός ειδικού προσκυνηταρίου του Ιερού Ναού.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Μετά την ευλογία της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος έψαλε μαζί με τους Ιερείς τα Εγκώμια προς τον Τίμιο Σταυρό.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο ιεροκηρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ