Η Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης (Αποκαθήλωση και Επιτάφιος)

dsc00288 resized 1024Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου 2021 ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθη πιστών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, συμμετείχαν στην Ιερά Ακολουθία παρακολουθώντας ευλαβικά με κατάνυξη και συγκίνηση μία από τις κατανυκτικότερες τελετές που λαμβάνουν χώρα στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση, τον Εσπερινό της  Αποκαθηλώσεως, καθώς περίμεναν με περισσή υπομονή για να προσκυνήσουν το εναποθετημένο Σώμα του Κυρίου στον λαμπρά κοσμημένο και ανθοστόλιστο Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού, ψάλλοντας το Δοξαστικό «Σε τον αναβαλλόμενον…».

Το απόγευμα η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Τρίκκης και Σταγών τελέσθηκαν Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τα πρόσωπα όλων ήταν θλιμμένα και με ταπείνωση στέκονταν μπροστά στον ανθοστόλιστο Επιτάφιο που τόσο επιμελώς στολίσθηκε, ενώ παρέστησαν μεταξύ των άλλων οι Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως των Τρικάλων, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων καθώς και των πολιτιστικών φορέων της επαρχίας μας.

Μετά το ψάλσιμο των Εγκωμίων και των Αναστάσιμων Ευλογηταρίων που έψαλλαν εναλλάξ η χορωδία των Ιεροψαλτών και οι Ιερείς με επικεφαλίς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, πέριξ του Ιερού Ναού.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ