Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου

dsc07356 resized 1024Η Αγία μας Εκκλησία την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους τιμά και γεραίρει υπερβαλλόντως τον Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον και Κτήτορα της ομωνύμου Ιεράς Μονής στο Δούσικο Τρικάλων. Στην Ιερά μας Μητρόπολη, πέραν του Προσκυνηματικού Ναού στην πόλη των Τρικάλων, η τιμή αυτή κορυφώνεται στην ιστορική Μονή του Αγίου, η Πανήγυρις της οποίας συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς και φιλεόρτους επισκέπτες της επαρχίας Τρικάλων, αλλά και από την Αμφιλοχία και αλλαχού.

Την κυριώνυμο ημέρα, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Μοναχού Θεοφυλάκτου Δουσικιώτη, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στον Καθηγούμενο και τους αδελφούς της Ιεράς Μονής, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν το Καθολικό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Κληρικό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Θεοφύλακτο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Κάρας του Αγίου. Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου Βησσαρίωνος από τους δύο Ιεράρχες, ενώ το Θείο Λόγο Κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και στο μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην Ιερά Μονή του, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και αλλαχού.

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς τον Άγιο Αυλώνος που ήρθε στην Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μονής Δουσίκου. Ευχήθηκε δε ταχεία ανάρρωση στον Καθηγούμενο Αρχιμ. Ιγνάτιο Πούτο ώστε να συνεχίσει να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χειροθέτησε τον π. Θεοφύλακτο σε Αρχιμανδρίτη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ