Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης στην Ιερά Λιτάνευση των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

51628647425 7a99cc669c oΜε τις δέουσες τιμές και με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 25ης Οκτωβρίου 2021 η Ιερά Λιτάνευση των Εικόνων της Παναγίας Πορταΐτισσας και του Αγίου Δημητρίου μετά των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων του, με την οποία και ξεκίνησαν οι λαμπρές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία του τριημέρου εορτασμού του Πολιούχου και των Ελευθερίων της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Προηγήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος προ της Απολύσεως ομίλησε επίκαιρα προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Της Ιεράς Λιτανεύσεως, προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Τις προβλεπόμενες τιμές απέδωσαν Ένοπλα Αγήματα του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια παιάνιζαν ήχοι της Φιλαρμονικής Μπάντας της Αστυνομίας.

Παρέστησαν επίσης οι αρχές της πόλεως, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, των Πολιτιστικών Συλλόγων και της μαθητιώσας νεολαίας, σύσσωμη η αδελφότητα της Γυναικείας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος με επικεφαλή την Καθηγουμένη αυτής Μελάνη Μοναχή, καθώς επίσης ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Ιερείς και Διάκονοι πολλών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.