Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη Ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Θεσσαλονίκη

015Λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Προστάτου και Πολιούχου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2021 στον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως, ενώ οι πιστοί με σεβασμό στην Εκκλησία τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Κλήρος και λαός με την χρήση μάσκας και με την διατήρηση της απαιτούμενης απόστασης προσευχήθηκαν, για να τιμήσουν τον προστάτη τους.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρίσταντο ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Εν συνεχεία τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία επί τη Απελεθευρώση της Θεσσαλονίκης. Στη Δοξολογία παρέστησαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.