Εσπερινός Κυριακής Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων

005Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Από νωρίς το απόγευμα, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, πιστοί έσπευσαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείο νίκης, ελπίδος, ζωής, και αναστάσεως. Στην ακολουθία του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Εν συνεχεία, πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο πιστός λαός του Κυρίου παρακολούθησε με αισθήματα κατανύξεως την περιφορά του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού στο εσωτερικό του Ναού, τον οποίο και προσκύνησαν, ώστε να λάβουν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού αγώνα αυτής της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ