Ακολουθία Εγκωμίων προς τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων

DSC 0004Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 το εσπέρας τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων μεθέορτος εσπερινός και στη συνέχεια η ακολουθία των εγκωμίων προς τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Θήρα, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος στο σύντομο κήρυγμα του ομίλησε για τον Ιερό Χρυσόστομο και ευχήθηκε καταλλήλως εκ μέρους όλων στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την επίσκεψή τους στην Ιερά μας Μητρόπολη για να του ευχηθούν τα έτη πολλά, το εκκλησίασμα για την παρουσία του στον εορταστικό εσπερινό και επεσήμανε πως στην Εκκλησία η ονομαστική εορτή του επισκόπου είναι αφορμή προσευχής και πνευματικής χαράς μέσω των ακολουθιών του εσπερινού, του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Παρακάλεσε δε το ποίμνιό του να προσεύχεται για τον επίσκοπό του να του δίνει ο Θεός φώτιση να συνεχίζει το δύσκολο έργο της διαποιμάνσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ