Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2023

272 2812023Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζάρκου.

Το απόγευμα στις 5:00 θα Χοροστατήσει κατά την κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων, επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία και ώρα 7:00 θα παρακολουθήσει την εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» (οδός Όθωνος) με ομιλήτρια την Ερίτιμο κ. Γεωργία Αντωνούλα-Τύμπα, Πρεσβυτέρα-Θεολόγο με θέμα: «Μαθήματα για μητέρες από τις Μητέρες των Τριών Ιεραρχών. Μαθήματα για όλους μας από τους Τρείς Ιεράρχες». Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Χορωδία ενηλίκων ανδρών και γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το πρωί θα Λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 5:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Τρύφωνος.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Τρύφωνος.

Το απόγευμα στις 6:15 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Παρασκευής Τρικάλων και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα της χορωδίας αντρών και γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διαλεκτού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Παναγίας «ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ» και επί τη εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλονερίου. Εν συνεχεία θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βαΐου.