Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Ιεροσολυμίτισσας» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων

DSC 0721Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Διαλεκτό Τρικάλων την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού και της Πανηγύρεως της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Ιεροσολυμίτισσας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από ιερείς των γύρω χωρίων.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Δράκος ο οποίος ομίλησε για την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής, αλλά και για την μεγάλη ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Ιεροσολυμίτισσας».

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων φυλάσσεται δια παντός το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Ιεροσολυμίτισσας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ