Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
24122020

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 18 έως 24 Νοεμβρίου 2023

313 DEMOSIEUTHEKE 17.11.2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου το πρωί θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λογγιών  Κοτρωνίου και στις 10:00 θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Βασιλείου Κολέτσιου.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα Ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης.

Το μεσημέρι στις 3:00, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στη Φλώρινα όπου θα συμμετάσχει στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το πρωί θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσει ο νέος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης.

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων επί τη ημέρα μνήμης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως θα μεταβεί στο στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση.

Το βράδυ 8:30 έως 12:15 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία) επί τη μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 5:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης απότμημα Ιερών Λειψάνων των Αγίων Λουκά του Ιατρού και Αγίου Αθανασίου Χαμακιώτου.

Ακολούθως θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού με αφορμή την έναρξη των Μηνιαίων Συνάξεων "Ανθολόγιον Πίστης" της ενορίας Μεγάρχης και θα παρακολουθήσει την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου Σπυρίδωνος Βασιλάκου.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων θα προεδρεύσει κατά την Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Έπειτα θα ομιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος.

Το απόγευμα στις 5:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων απότμημα Ιερών Λειψάνων των Αγίων Λουκά του Ιατρού και Αγίου Αθανασίου Χαμακιώτου.

Εν συνεχεία θα παρακολουθήσει την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Κρήνης.

Εν συνεχεία από 7:00 έως 9:00 θα τελέσει Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.