Γράψτε τη λέξη/φράση αναζήτησης

Popular Tags

Image

Ακολουθία και Περιφορά Επιταφίων στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

216Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και βαθειάς συγκινήσεως τελέσθηκε το απόγευμα της πιο πένθιμης ημέρας κάθε έτους, της  Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 2019, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Τρίκκης και Σταγών  Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Στο γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τα πρόσωπα όλων ήταν θλιμμένα και με ταπείνωση στέκονταν μπροστά στον ανθοστόλιστο  Επιτάφιο που τόσο επιμελώς στολίσθηκε, ενώ παρέστησαν μεταξύ των άλλων οι Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως των Τρικάλων, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων καθώς και των πολιτιστικών φορέων της επαρχίας μας.

Μετά το ψάλσιμο των Εγκωμίων, από τη νεοσύστατη Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών υπό την Διεύθυνση της Δέσποινας Πλαστάρα, και των Αναστάσιμων Ευλογηταρίων που έψαλλαν εναλλάξ η χορωδία των Ιεροψαλτών και οι Ιερείς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, όπου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του στρατού με τα όπλα σε στάση υπό μάλης και τις πένθιμες μελωδίες της φιλαρμονικής  μπάντας του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλεως η συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών της πόλεως των Τρικάλων, η οποία ήταν στολισμένη και κυριολεκτικά κατεκλύσθη από τον πολλή κόσμο προς τον οποίον ο σεπτός Μητροπολίτης μας απηύθυνε λόγους αγάπης, πατρικές ευχές και ευλογίες.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.