Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Ανακοίνωση σχετικά με δράσεις Πεντηκοστιανών στην Επαρχία Τρικάλων

588866666

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης ανακοινώνονται τα εξής:

Τις ημέρες αυτές οργανωμένες ομάδες περιφέρονται στην πόλη των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχή της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, στήνοντας σταντ και ζωγραφίζοντας βιβλικές παραστάσεις με σκοπό να πλησιάσουν ανυποψίαστους πολίτες να τους μιλήσουν για τον Θεό και την ζωή τους. Δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», εσκεμμένα αποκρύπτουν με ποιούς έχουν σχέση. Προς ενημέρωση του πληρώματος της Εκκλησίας και, έχοντας επίγνωση της ευθύνης και της αποστολής μας όπως «ορθοτομούμε τον λόγο της αληθείας», ενημερώνουμε ότι πρόκειται περί ομάδων Πεντηκοστιανών, παραφυάδα δηλαδή των πολλαπλών αιρέσεων του Προτεσταντισμού.

Η διαστρεβλωμένη αντίληψη τους για την Εκκλησία και την θέση της Αγίας Γραφής τους οδήγησε σε παραποίηση των ιερών Μυστηρίων της Αποστολικής Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν το περιεχόμενων όλων των Μυστηρίων και της αληθινής πίστης της Εκκλησίας. Μερικές από τις αιρετικές, πλανεμένες δοξασίες τους:

Αρνούνται την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.
Αρνούνται το ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως μυστηριακή θυσία (Σώμα και Αίμα Χριστού) και το θεωρούν απλή ανάμνηση του Πάθους του Χριστού.

Αρνούνται το ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, την τριπλή κατάδυση στο νερό, την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, θεωρώντας το ως απλή τελετή αφιερώσεως.

Πιστεύουν στην πλάνη ότι λαμβάνουν ένα χωριστό βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος και αποκτούν διάφορα χαρίσματα με ανώτερο την «γλωσσολαλιά», δηλ. ότι ο καθένας από αυτούς «φωτίζεται» από το Άγιο Πνεύμα και αρχίζει να λέει ότι του παραγγέλλει το Άγιο Πνεύμα.

Αρνούνται το ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως ενώπιον του Ιερέως.

Αρνούνται το ιερό Μυστήριο της Ιερωσύνης, μιλώντας για «γενική» ιερωσύνη που έχουν όλοι.

Αρνούνται και απορρίπτουν το Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας μας, αρνούνται να την ονομάσουν Θεοτόκο, δηλ. Μητέρα του Θεού.

Αρνούνται την μεσιτεία και θαυματουργία των Αγίων μας.

Αρνούνται και απορρίπτουν τις Ιερές Εικόνες.

Με όσα, εν συντομία, ανωτέρω αναφέρονται γίνεται σαφές ότι οι ομάδες αυτές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αληθινή πίστη της Αγίας μας Εκκλησίας, την Ορθόδοξη πίστη, η οποία ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού. Καλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς και τις Χριστιανές μας όπως μείνουμε σταθεροί στην πίστη των πατέρων μας, ακούοντας τον λόγο του Θεού, δια στόματος του Αποστόλου Παύλου: «Ἄρα οὖν, ἀδελφοί, στήκετε καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι᾽ ἐπιστολῆς ἡμῶν» (Β΄ Θεσσαλονικείς, 2,15).